Lyžiarske stredisko Špindlerův Mlýn v Česku budú prevádzkovať Slováci

11.11.2012 Poprad

Vysoké Tatry 11. novembra (TASR) - Tatry mountain resorts (TMR), a.s. a obchodná spoločnosť SMMR, a.s., ktorá je dcérskou spoločnosťou SNOWHILL, a.s., budú už v najbližšej zimnej sezóne prevádzkovať SKIAREÁL Špindlerův Mlýn, a.s., v Českej republike. Potvrdila to hovorkyňa TMR Katarína Šarafínová.

Zástupcovia týchto spoločností totiž podpísali nájomnú zmluvu s Českým zväzom telesnej výchovy, ktorý Špindlerov Mlyn doteraz prevádzkoval. „Sme radi, že došlo k podpisu zmluvy. Veľmi si vážime dôveru, ktorú do nás zväz vložil, a sme pripravení realizovať všetky naše ciele a vízie,“ konštatoval predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Nájomná zmluva bola stanovená na 20 rokov, pričom počas tohto obdobia sa noví nájomcovia zaviazali zainvestovať sumu 800 miliónov českých korún. Investovať sa bude do výstavby nových lanoviek, zjazdových tratí a ďalšej infraštruktúry. Súčasťou nájomnej zmluvy je aj opcia na ďalších 20 rokov.

„Budeme sa zo všetkých síl snažiť vytvárať príjemné podmienky, aby sa Špindlerov Mlyn opäť stal obľúbeným miestom pre rodinnú dovolenku. Našou víziou je totiž vrátiť do Špindlerovho Mlyna práve túto cieľovú skupinu,“ ozrejmil Hlavatý. V nasledujúcich dňoch bude prebiehať inventarizácia majetku a ďalšie administratívne úkony. K samotnému prevzatiu areálu by mohlo dôjsť už 15. novembra a následne by už nič nemalo brániť otvoreniu novej zimnej sezóny.
 
 
 

Vyberte región